torsdag 12 juli 2012

Rödbetssallad trots att det inte är jul


Rödbetssallad och kalvsylta är riktiga kompisar, passar som handen i handsken. Dock kan det bli för mycket med rödbetssallad ibland, eftersom den bli så tung och mättande. Jag tycker om lite lättare varianter. 
Hittade ett recept hos Mat.såklart på en lite lättare variant, som jag utgick i från.

Rödbetssallad passar lika bra på sommaren som till julbordet, och självklart ska man äta kalvsylta till. 
Recept: Rödbetsallad
Ingredienser
ca 500 g kokta färska rödbetor (funkar lika bra med inlagda)
2 msk rapsolja
1 msk sirap (alt honung)
saft från ½ citron
1 tsk salt
1-2 dl hackad persilja
en bit finriven pepparrot, ca 3 msk
1 1/2 dl lätt cremé fraiche
Skala de nykokta rödbetorna under rinnande vatten. Låt svalna och tärna dem sedan fint.
Blanda ihop olja, sirap, citronsaft, salt, persilja och pepparrot och häll över rödbetorna. Låt stå i kylskåp några timmar eller under natten.
Blanda i creme fraiche vid servering och toppa salladen med hackad persilja.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar