onsdag 4 juli 2012

Godaste pytt-i-pannan

Pytt-i-panna är något som kan vara jätte gott om det är gjort på ett bra sätt. Finns även några köpe pytt-i-panna som är okey om man har stekt ägg och inlagda rödbetor till. 


Jag brukar göra på ett litet annat sätt. Stekpannan får ligga kvar i skåpet, och i stället använder jag en ugnsplåt.

Recept: Ugns pytt


Ingredienser
ca 4 st korv (typ hot dogs)
1 pkt Bacon
morötter
rödbetor
potatis
kålrot
sötpotatis
gul lök
paprika
tomater
fetaost


Börja med sätta ugnen på 200-225 grader. Därefter kan du börja skala och hacka rotfrukterna till jämnstora tärningar. Lägg på en ugnsplåt och in i ugnen tills rotfrukterna börjar få lite färg. Hacka lök, bacon, korv och paprika och tillsätt till rotfrukterna, tillsätt även fetaosten. Ställ in i ugnen tills det blivit en bra färg. Strax innan allt är klar kan du lägga på tomaterna så dom bara blir lite varm.

Till det här brukar jag servera en kall vitlöksås. 

Val av rotfrukter brukar variera, beroende på utbud och vad jag känner för. 




0 kommentarer:

Skicka en kommentar