söndag 1 juli 2012

Härlig sommrig kräm!

På sommaren är det gott med kräm och lite kall mjölk. Häromdagen kom jag över lite rabarber, och eftersom frysen redan är full med bland annat rabarber tog jag och gjorde en super enkel rabarberkräm. 

Recept: Rabarberkräm

Ingredienser:
2-3 Rabarberstjälkar
2 dl Vatten
0,5 dl Socker (Jag använde mer socker, smakade av eftersom)
1,5 msk Potatismjöl


Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.

Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min till rabarbern delar sig.

Blanda därefter ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.

Servera med mjölk.
 
Lika god dagen efter, om inte godare.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar