fredag 29 juni 2012

Förrätternas förrätt!

Vem har inte ätit den klassiska förrätten Toast Skagen? Finns hur många olika recept som helst, och jag har också mitt egna vis. Har inga exakta mått, brukar utgå från 3 dl gräddfil och sen smaka mig fram.

Toast skagen

Ingredienser:
Räkor
3 dl Gräddfil
Majonnäs
Rödlök (finhackad)
Ostkrokar
Toastbröd
Smör till stekning
Dill
Citron/lime
Svart Kaviar


Börja med att blanda gräddfil och majonnäs, blanda lugnt så gräddfilen inte blir så rinnig. 
Tillsätt därefter räkor, rödlök och dill.


Stek brödet i smör så brödet blir gyllenbrunt på båda sidor. 


Krossa ostkrokar till smulor, och strö över brödet. Därefter fördelar du ut skagenröran jämt över bröden. Avsluta med en dillkvist, citron/lime skiva och en sked med svart kaviar. 

                                  


1 kommentarer:

Toast Skagen sa...

Spännande med ostbågar på, hur kom du på det?

Skicka en kommentar