Vem har inte ätit den klassiska förrätten Toast Skagen? Finns hur många olika recept som helst, och jag har också mitt egna vis. Har inga exakta mått, brukar utgå från 3 dl gräddfil och sen smaka mig fram.
Toast skagen
Ingredienser:
Räkor
3 dl Gräddfil
Majonnäs
Rödlök (finhackad)
Ostkrokar
Toastbröd
Smör till stekning
Dill
Citron/lime
Svart Kaviar
Börja med att blanda gräddfil och majonnäs, blanda lugnt så gräddfilen inte blir så rinnig.
Tillsätt därefter räkor, rödlök och dill.
Stek brödet i smör så brödet blir gyllenbrunt på båda sidor.
Krossa ostkrokar till smulor, och strö över brödet. Därefter fördelar du ut skagenröran jämt över bröden. Avsluta med en dillkvist, citron/lime skiva och en sked med svart kaviar.
fredag 29 juni 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentarer:
Spännande med ostbågar på, hur kom du på det?
Skicka en kommentar