torsdag 22 september 2011

Istället för potatisgratäng!

Nu så här i hösttider när det finns överflöd av olika slags rotfrukter, och äpplen tycker jag att ni ska prova att göra rödbetsgratäng och en lätt äppelsallad. Till en köttbit passar det perfekt, i stället för potatisgratäng. 


Här hemma gör vi dom i små portionsformar, det känns lyxigare så. 


Recept: Rödbetsgratäng


350 g rödbetor
100 g chevré
1 dl creme fraiché
salt och peppar


Koka rödbetorna tills de blir mjuka (Tar ett tag då det är så pass hårda). Knäpp på ugnen på 220 grader. Lägg sedan betorna i kallt vatten och dra av skalet. Hacka i tärningar.

Blanda chevré och creme fraiché till en smet blanda därefter i rödbetorna. Peppra och salta. Fördela röran i portionsformarna. 
Gratinera i 20-30 minuter 


Till det här serverades en stekt köttbit och en äppelsallad. 


Recept: Äppelsallad


Ruccola eller babyspenat. 
Äpple
1 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
(rödlök)


Blanda olja och vinäger i en skål. Dela äpplet i små bitar, Blanda ner äpple och sallad, sen är det klart.



0 kommentarer:

Skicka en kommentar