Nu så här i hösttider när det finns överflöd av olika slags rotfrukter, och äpplen tycker jag att ni ska prova att göra rödbetsgratäng och en lätt äppelsallad. Till en köttbit passar det perfekt, i stället för potatisgratäng.
Här hemma gör vi dom i små portionsformar, det känns lyxigare så.
Recept: Rödbetsgratäng
350 g rödbetor
100 g chevré
1 dl creme fraiché
salt och peppar
Koka rödbetorna tills de blir mjuka (Tar ett tag då det är så pass hårda). Knäpp på ugnen på 220 grader. Lägg sedan betorna i kallt vatten och dra av skalet. Hacka i tärningar.
Blanda chevré och creme fraiché till en smet blanda därefter i rödbetorna. Peppra och salta. Fördela röran i portionsformarna.
Gratinera i 20-30 minuter
Till det här serverades en stekt köttbit och en äppelsallad.
Recept: Äppelsallad
Ruccola eller babyspenat.
Äpple
1 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
(rödlök)
Blanda olja och vinäger i en skål. Dela äpplet i små bitar, Blanda ner äpple och sallad, sen är det klart.
torsdag 22 september 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar