måndag 19 september 2011

Bröllopsbuffé

Vi serverade buffé på bröllopet, och det fanns bland annat ren- och lammkorv, rökt sommar skinka, pepparrökt fläskfilé, rostbiff, rökt röding från Börtnan, potatisgratäng, ostar och kex, och frukt (olika meloner, kiwi mm).
Behöver jag säga att vi blev mätta.


Tänkte att jag skulle bjuda på ett recept på rostbiffen vi åt.


Recept: Älgrostbiff i kryddlag


ca 1.8 kg älgstek
4 vitlöksklyftor
salt, peppar 
smör till stekning


Kryddlag:
4 dl vatten
1 dl kinesisk soya
2 msk salt
3 vitlöksklyftor
1 tsk svartpeppar


Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra köttet. Smält smöret i en stekgryta tillsammans med vitlöken. Bryn därefter köttet runtomkring, lägg sedan över på ett ugnsfat. Häll därefter över smöret och vitlöken.
Stek köttet ca 60 minuter, tills köttet har en temperatur på 59 grader.

Blanda vatten, soya, salt, vitlök och peppar. Ställ kallt. 


Lägg det varma köttet i kryddlagen och låt stå i 4-5 timmar. Vänd gärna köttet ibland.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar