Recept: Fiskgratäng
4 personer
Potatismos:
kokt potatis (10-12 st) som kokats i saltat vatten
ca 1½-2 dl mjölk
1 ägg (gulan)
1 msk smör eller margarin
riven ost
Salt
Peppar
Fiskgratäng :
600 g filé (av ex, torsk el. spätta)
havssalt
svartpeppar
100 - 150g Räkor
Gratängsås:
2½ dl matlagningsgrädde
massor av finklippt dill
En skvätt hummerfond
citronsaft av en halv citron
salt och peppar (var försiktig med saltet, smaka av)
(2 msk räkost)
Mosa potatisen. Häll mjölken i moset. Tillsätt sedan äggulan,smör och den rivna osten. Smaka sedan av med salt och peppar.
Lägg ut fisken och salta och peppra. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Fördela räkorna på filéerna. Spritsa ut det nu svalnade potatismoset runt gratängformens kanter.
Räkorna på fisken. |
Moset tillsätts på kanterna. |
Gratängsås: Vispa ihop grädde, (räkost), dill, citronsaft och smaka av med lite hummerfond. Häll såsen över fisken.
Gratinera på nedersta falsen i 20 - 30 minuter i 225 grader.
Häll över såsen. |
Gjorde såsen lite på känn, så kan ha glömt något, men smaka av, och var inte rädd för att tillsätta. Ta lite i taget, och smaka av hela tiden.
Voila, smaka och njut. |
0 kommentarer:
Skicka en kommentar